10.04.21—10.04.21 — 10:00—22:00
Location: ARGOS

How to caption better #1

workshop
Open Captions pictogram

ARGOS’ eerste themadag van Activating Captions focust op de sensorische aspecten van geluid. Bezoekers kunnen hun weg banen door het tentoonstellingsproject via één van de rondleidingen, begeleidt in verschillende talen en door een doventolk. Er vinden verschillende workshops plaats.

Het startschot van de driedelige workshop New Captions betekent niet alleen het bezoeken van de tentoonstelling, maar ook een collectieve brainstormsessie over nieuwe vormen van sound captions.

Een andere workshop introduceert kinderen de wereld van geluid. Ze verzamelen en ontleden verschillende geluiden uit de omgeving. Is geluid in een film alleen maar ‘luid en duidelijk’ gesproken zinnen? Wat voel je als iemand in je oor fluistert?

De dag sluit af met een panelgesprek samengesteld met behulp van Doof Vlaanderen. Sprekers presenteren een analyse rond de verschillende vormen van sound captions die er bestaan en stellen zich vragen bij hun aanwezigheid, gebreken, sterkten, en mogelijke alternatieven. Het gesprek wordt gevolgd door een Q&A.