16.04.21—16.04.21 — 10:00—19:00
Location: ARGOS

How to caption better #2

workshop
Open Captions pictogram

ARGOS’ tweede themadag van Activating Captions focust op de jongeren onder ons. Via een speelse rondleiding, begeleidt door een doventolk, ontdekken kinderen de tentoonstelling. Verschillende workshops dompelen kinderen onder in de thematiek van de kunstwerken. Met de jongsten vertrekken we van een verteld verhaal.

Hoe kunnen woorden omgezet worden in beeld? Kunnen ze volledig verdwijnen, of zijn er leuke strategieën om beeldend met taal te werken? De kinderen slaan aan het tekenen bij de zinnen en trachten zo ondertitels visueel te vertalen. Met de jongeren vertrekt er een workshop van een ondertitel-lijn. Met een camera in de hand gaan zij op pad en verzamelen ze beelden bij de zinnen van de track. Zonder klank! Op deze manier dagen we de jongeren uit om actief en artistiek naar oplossingen te zoeken met als voorwaarde inclusiviteit.

In de late namiddag vindt ten slotte de tweede fase van de workshopNew Captions paats. Daarbij wordt ingezet op experiment. De verschillende ideeën, verzameld tijdens de startsessie van ARGOS’ eerste publieksdag, worden uitgewerkt en getest.